lunes, 10 de diciembre de 2012

Muchachito bombo inferno


David Sánchez López

INFORM SOBRE MUCHACHITO BOMBO INFERNO

El grup està liderat per Muchachito (Jairo Perera), cantant, guitarra i bombo, Tito Carlos (teclats), Josué "El Cicló» (trompeta), Hector Bellino (bateria), El Lere (contrabaix), al costat de la Gigoleto Brass ( saxos), Martin «Luxurius» i David "El Nen» (trombó), Oscar Bass i Alberto "El Jaguar del Paral · lel» (trompeta) i el músic dels pinzells Santos de Veracruz (pintor que crea un quadre a l'escenari durant el concert).
A poc a poc, els membres de la banda es van ajuntant, per a formar Muchachito Bombo Infierno, que es va presentar a la sala Apolo de Barcelona el 2004. Havien gravat una maqueta amb l'ajuda de Joan Garriga i Tomás Rierols per promocionar-se. Gràcies a l'èxit del concert, se'ls va obrir la possibilitat de gravar un disc: Anem que ens anem, del qual porten venudes més de 20 000 còpies a Espanya.
El maig del 2007 va sortir el seu segon disc a la venda, que porta per nom Vist el vist i la gira va començar el 31 de maig a la seva ciutat d'origen, Barcelona. Aquesta última gira acaba el 27 de desembre de 2008 a la mateixa ciutat, Barcelona, ​​en un concert celebrat al Palau Sant Jordi.
El grup ha estat apadrinat per Ojos de Brujo, els quals els comparen amb Kiko Veneno, a qui els propis Muchachito Bombo Infierno agraeixen la seva condició de «mestre» amb la cançó «Si tu, si jo, si no».
A Jairo li uneix gran amistat amb Tomasito i Los Delinqüentes, artistes de Jerez. Tots, al costat de Kiko Veneno, formen el grup G-5, autor del disc Tucaratupapi.
Diverses han estat les reunions del G-5 a Jerez. Com diu Muchachito, «Jerez és la New Orleans d'Espanya, fa olor de art pels seus carrers, i cal tenir cos per aguantar una festa a Jerez, per aquests carrers del barri antic i flamenc».
Durant l'any 2009 fan una aturada de concerts per preparar el seu tercer àlbum, que està previst per al 2010. Aquesta pausa s'ha vist interrompuda per La rumba del palet, una minigira en què Jairo en solitari recorre alguns locals tocant els seus temes més coneguts i algunes de les cançons que inclouran en el següent disc de Muchachito Bombo Infierno.
El 2010 llancen el seu tercer àlbum d'estudi, titulat Anades i vueltas.
Després d'una intensa gira pel seu últim treball, tanquen amb dos concerts fi de gira, el 20 i el 22 d'octubre de 2011, a Madrid i Barcelona respectivament, on la banda s'acomiada per un temps dels escenarios.

INFORMACIÓ DELS CONCERTS DE MUCHACHITO BOMBO INFERNO

El seu últim concert va ser el diumenge 19 d’agost a benicasim pero no hi ha concerts a la vista de moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario