lunes, 10 de diciembre de 2012

El piano

EL PIANO

El piano és un instrument de la família de…?
Corda percutida
Què és el faristol?
Un faristol és un moble en forma de pla inclinat, amb peu o sense, que serveix per sostenir llibres, partitures, etc. i que permet llegir amb més comoditat.
Diferències entre un instrument melòdic i un d’harmònic posa exemples.
Que amb un instrument harmònic es poden tocar més d’una melodía a l’hora i amb el melodic no.
Per què el piano pot interpretar diferents sons a la vegada?
Perque pots picar varies tecles a la vegada.
Per què serveixen els pedals del piano?
      Un piano modern té tres pedals.
      El pedal unicordi es troba a l'esquerra i desplaça els martellets cap a un costat, de           manera que, segons l'ajustament que se li doni, els martellets colpegen sobre dues de les tres cordes i en la zona del feltre on habitualment no ho fan.
      El pedal tonal central (també anomenat "pedal de sostenuto", l'italià "sostingut") (que   també es troba en alguns models verticals de Yamaha), serveix per crear l'efecte anomenat nota pedal, que consisteix en mantenir durant un temps determinat la mateixa nota o acord; a diferència del pedal de ressonància, la nota pedal no es veu alterada per les quals es toquin després.
      El pedal de ressonància en ser trepitjat allibera els apagats de les cordes, el que permet que la nota segueixi sonant encara que s'hagi deixat de prémer la tecla, afegint a més una gran quantitat d'harmònics d'altres cordes que vibren per simpatia, augmentant d'aquesta manera el volum sonor i, si escau barrejant notes, acords i harmonies diverses. Usat amb destresa, també permet petits efectes subtils d'expressió, cantabile, fraseig o accentuació.

Què és el teclat?
El teclat es el conjunt de tecles que al tocar-les fan uns martells colpèjin les cordes.
Creus que el mecanisme del piano per fer sonar una nota és senzill o complex. Raona la resposta.
Complex perque una sola ja té una mecanisme molt gran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario